WE WILL BE VICTORIOUS

Måndag igen. En ganska grå måndag, konstaterar jag och kisar ut genom fönstret. Julia är borta. Det har nånting med en överraskning att göra. Hon kommer väl snart.

Igår var en lång dag. Kanske den längsta hittills i mitt korta men ack så intressanta liv. Vi tog bussen till Sagene och hämtade bortsupna saker. Såg en hemlig trappa som ledde oss till ett blått bord. Tog med det blå bordet och ställde det utanför FOOD STORY där vi försåg oss med en sagolik söndagsbrunch. Sen åkte vi trikk. Jag, Julia och det blå bordet.
Vi gick på bio. Visade leg när vi köpte kaffe. Vi lyssnade på live-musik på CAFÉ SÖR. En isig promenad tog oss tillbaka upp på lökka. BUGGES bjöd på vin. BLÅ bjöd på dans. BACKSTAGE bjöd på vänner. Fötterna blev trötta och vägen hem var lång. Julia frös och jag läste Stieg Larsson.
Idag ska vi stå på operataket och blicka ut över havet.
Jag gillar besök.
/Josefin

VACKRAST I VÄRLDEN

Emil Jensen i högtalarna. Lite mycket vin igår. Och öl. Jag är inte vackrast i världen. Det är Julia.
/Josefin

DIRTY BITCH

På lördag kommer Julia. What comes before part B?
/Josefin

HEJ VASKEMASKIN EGON

Igår kom gammelstorken med en ny familjemedlem till Observatorie terrasse 7a. Nyblivna föräldrarna Emmie Grut Jonsson och jag själv hälsar Egon Siemens 1251 hjärtligt välkommen och hoppas innerligt att han ska trivas i vårt trånga blåa badrum. Gamle herr Värdelös som bodde här innan kastades ut efter 4 månaders gratisboende. Puh, skönt att slippa fanskapet.

Idag har Egon tvättat alla mina kläder. Det luktar aloe vera ända ut i trapphuset och vår lille hybel är belamrad med torkställningar och galgar, det går knappt ta sig fram utan att riva ner nånting. Ingen smutstvätt så lång ögat når. Folk, det här är början på nåt bra.
över och ut (och rent)
/Josefin

ÄR JAG HELT 100?

Vaknade imorse med ett strålande humör och en obeskrivlig längtan efter att lära mig något nytt.
Så jag wikipediade (verb?) tre slumpartiklar.
  • TRÄFF 1: BOSJÖKLOSTER GK - Bosjökloster GK är en golfklubb vid Bosjökloster en bit utanför Höör i Skåne. Banan räknas som en parkbana, har en artonhålsbana och en fem-håls korthålsbana. Bosjökloster GK grundades 1974 och banan ritades av den kände banarkitekten Douglas Brasier som även ritat många andra svenska golfbanor.
  • TRÄFF 2: DOTTY VIRVELVIND - Dotty Virvelvind, "flickan som gör som hon vill", är den första superhjälten producerad i Sverige. Dotty Virvelvind publicerades först som en serie illustrerade noveller och sedermera tecknade serier i veckotidningen Levande Livet mellan åren 1944 och 1945. Serien handlar om den unga kvinnan Dotty Burns som får övermänskliga krafter efter en vetenskapsmans experiment med koncentrerade djurhormoner. Med sina nyvunna krafter tampas hon med gangsters och räddar av och till sin pojkvän Jimmy Carruthers.
  • TRÄFF 3: BRICKA (köksredskap) - En bricka är en slags skiva som används för att bära saker. Brickor tillverkas från ett antal olika styva material, bland andra silver, mässing, stålplåt, trä, melamin och papier-mâché. Vissa brickor har handtag och korta stödfötter. Brickor är platta men har en förhöjd sarg för att förhindra att saker glider av dem. De tillverkas i många olika former men de vanligaste är oval eller rektangulär form.Ett stort tack till wikipedia för min nyvunna kunskap.
/Josefin


TO DO OR NOT TO DO

Idag var en sån där dag när jag tänkte fixa allt som behöver fixas. Betala räkningar, städa lägenheten, gå till skatteverket och kirra nytt skattekort, gyma lite och förhoppningsvis hitta på nåt kul också. Jobba ikväll.
Istället har jag legat raklång på sängen sen kl 11. Kräkts lite. Sjukanmält mig. Och haft flippad huvudvärk trots flertalet värktabletter. Suck och buuhu, stackars mig.
Emmie har varit hyperaktiv hela dagen. Kokat havregrynsgröt som serverades med lingonsylt. Ringt halva stan och bestämt date i pulkabacken. Åkt upp till Holmenkollen och riskerat livet på en kälke. Nu kom hon hem, snart påväg till Yayas för en mysig middag med pulka-gänget.
Åååå vad drygt det är att missa saker.
Systrarna Frimodig letar livsmedel julen 2009
/Josefin

JAZZMATAZZ

Hej och välkommen söndag och ledighet. Fick ett skypesamtal alldeles nyss från min nyblivne sydamerikan Julia Wångdahl. Hon befinner sig i, som hon själv så fint beskrev, svettpölen Buenos Aires. Vi pratade om pluggångest, skitigt vatten och det ljuva livet.
Jag började fundera. Fundera över hur saker egentligen fungerar. Här sitter jag, med min lilla fula dator i sängen mitt i vinterland Norden. Så plingar det till, jag trycker på en knapp och vips så kan jag prata med Julia som är PÅ ANDRA SIDAN JORDEN.
Hur fan funkar det. Jag är lost.
Idag blir det Frank Znort Quartet på BLÅ. Ses i dimman.
/Josefin

BARRUNDA PÅ LÖKKA

Vad gör vi - nu kör vi. All in ikväll! Ses på lökka!
/Josefin

BUGGES EN TORSDAG

Träffade Nico på BUGGES för en kopp kaffe på min alkoholfria torsdag. En kopp kaffe som snart blev mer kaffe, fyra timmars babbel, japansk chips-supé och sen fast jag inte skulle, en öl. Typiskt.
Snygg-Jossan åt isbitar och eldade tidningspapper i öppna spisen. Julia kom förbi. Hon berättade om snusk-kunden på jobbet som förstörde hennes dag och om apor som knäcker nötter. Vi pratade om genomskinliga djur på havets botten när kaffet tog slut. Nicolinas pojkvän Hannes hittade aldrig dit, kanske var han kvar hemma. Människor kom och människor gick.
Vi satt kvar.
Barcelona, hösten 2008
Gled ner på jobbet där sambo o c/o blegade hockey. Modo vann, tråkigt pappa. Ledsnade efter andra perioden och traskade (läs: tog bussen) hemåt i vinternatten. Det är kallt här igen, vägen täcks av en gnistrande isgata som gör det svårt även för mig med mitt enastående balanssinne att ta mig framåt. Jag funderar över hur länge det dröjer innan våren är här. Säkert ganska länge än.
/Josefin

EN SÅN DÄR REGNIG DAG


HOLY SUNDAY

Söndag 9 januari. Idag fyller Carolina Kjell och Viktor Thyne år.
Det är en sån där grej som jag förmodligen fortfarande kommer ihåg när jag sitter och dreglar som en dement skrumpen tant på vårdhemmet. Visst är det fascinerande att man lägger vissa saker på minnet.
Jag minns Antonias mobilnummer (0702955123) som hon slutade använda när vi var tretton. Om jag ser folk som jag har serverat förut kommer jag alltid ihåg vad dom beställde. Jag kan fortfarande ordningen på djurleken i Karros uterum med släkten för två år sen (cat, mouse, dog..) och jag minns portkoden till Ricardos hostel i Sydafrika. Snacka om att min hjärna gör onödiga anteckningar.
Kan man inte få den att komma ihåg alla viktiga saker istället?
Anna, julen 2010

Hemma efter jobbet kl 06 i morse så efter välbehövlig sömn tror jag att det är dags för: just det. Ett besök på Waynes coffee nere vid vattnet. Vilken genialisk start på en så vacker söndag.
Haadeee
/josefin

KRÄKS

Kom hem inatt till en stackars kvidande kräks-sambo. Än så länge är jag frisk och kry men på jobbet är alla kockarna sjuka, och folk vi hängt med de senaste två dagarna ligger halvdöda på toagolvet. Inte jag. Kung.
Wish me luck!
/Josefin

VÄLKOMMEN LEDIGA DAG

Dags att glida ner till stationen och möta upp kvällens besök, ingen mindre än Moa Åslund som sett både Haiti och New York sen sist vi sågs. Gud så trevligt vi ska ha. Avocadoknäcke, massa babbel och te.
Jag och Moa utanför Blå, augusti 2010
/Josefin

NÄÄ NU VILL JAG INTE MER!

Jag har jobbat varenda jäkla dag sen jag kom hem. Nu får det fanimej vara nog. Jag känner mig som en struts. En bakfull struts.
Gott nytt år
/Josefin

RSS 2.0