Slut på glassar-livet!

Idag har jag varit på jobbet och skrivit kontrakt. Börjar jobba imorn! Om det inte regnar. Restaurangen är ju en uteservering så om det är dåligt väder stänger dom.. Så varje dag måste man ringa en timma innan man ska börja för att kolla om man ska jobba eller inte. Sjukt praktiskt. Kommer jobba typ heltid (om det är gött väder), och det verkar inte svårt att få ledigt = NICE.
När jag frågade min chef om upplärning skrattade han åt mig och sa "du lär av dina egna misstag". Eeeeehehe känns väl SÅDÄR liksom. Nytt kassasystem, kortterminaler och en massa strunt som jag inte kan. Fick med mig menyn och vin-lista hem som jag ska kunna också. Tur att jag är så jäkla bra. Herregud, vad har jag gett mig in på.
Gött då att den första jag ser när jag traskar in på jobbet idag är min polare Jacob hemifrån! Han ska hjälpa mig och fixa in mig bland eliten, har han lovat. Gilla.
/Josefin

MAMMA - ANDAS UT!

Fy faan vad jag är braaaaaa, nu har jag jobb. Servitris på aker brygge, jag ska samla dricks som aldrig förr! Verkar hur gött som helst.
Har föresten äntligen fått svar på varför alla fnissar åt mig när jag berättar vad jag heter. Frimodig betyder tydligen "lösaktig, lättfotad". Yes asså. Kanske kan få jobb på skaragatan istället.
Nu har Maria flyttat in och Julia och Antonia kom tillbaka från Lisch, så nu är vi nio brudar på tre rum.. Mysigt.
Det var allt,
/Josefin

Oslo dag 5.

Sådärja. Nu börjar man känna sig hemma! Idag har jag tagit ledigt från jobbsökandet, har lyckats kirra två intervjuer på ställen där jag verkligen vill ha jobb, så känner mig ganska nöjd med tillvaron. Den ena är på måndag och den andra i början av juni. Kungligt.
Jag sitter just nu på asfalten precis utanför porten och snyltar på nån grannes nätverk, känner att det snart börjar bli dags för dagens pasta. 

Julia, 17 maj

Jag älskar Oslo. En vacker stad, nära till vattnet, vi bor i mysigaste området, parker och fik överallt, glada norskar och fint väder. Det var nog dagens update, ha det gött!
Adress:
Fossveien 19
0551 Oslo
NORGE
/Josefin

Norskt nummer:

0047 966 56 282.
Vi hörs.
/Josefin

Home is where your hat is.

A men hallå hallå! Efter två dygn(snart) i min nya hemstad Oslo känner jag att saker och ting börjar ramla på plats. Det är först nu som jag börjar fatta vart jag är nånstans, vad jag ska göra och vart jag ska lägga hatten. På fossveien 19 har jag lagt den. Igår firades 17 mai, jag, Julia och Antonia vinkade på kung Harald iklädda lusekofter och han välkomnade mig hit med sin varma blick. Lägenheten vi bor i är SUPERCOOL, nu bor vi åtta tjejer i den men ska bli färre i juni/juli. Toadörren står alltid öppen och det är alltid minst fyra brudar där inne, det finns inget duschdraperi och MINA trosor är ALLAS trosor. Har inte riktigt anpassat mig till kollektiv-livet än men jag försöker.
Dags att fortsätta med min oändliga att-göra-lista. Först ska jag hem och äta en banan. Sen söka jobb. Söka fler jobb. Fixa telefonkort. Möta upp Klara Färdiga Gå på stationen. Med hjälp av karta hitta hem. Prata Gotland. Sakna Gotland. Ta mig samman och möta upp brudarna på Tea Lounge - what a day!
haaaaade/JosefinFrida Louise Gunilla Lundgren.

/Josefin

Repetera och repetera och repetera.

Det är storm och spöregn. Vi har genrep, imorn är det dags för den stoooora konserten. Om nån timme ska jag ha min sista pianolektion, tråkigt att behöva lämna en lärare man trivs så bra med. Han har verkligen återuppväckt mitt intresse att spela, det är så jäkla kul nu! Ska köpa feta pianot i Oslo så fort jag får ett jobb.. och det lär ju gå ganska fort. För jag är så braaaaaaa. Hur som helst. Nu börjar GENREPET! Dags att kila!
Bild från min guidade rundtur i Visby förra veckan.

Håll i hatten!
/Josefin

RSS 2.0