Josefin O'leary

Sådärja. Ibland undrar jag hur jag lyckas med allt. Nu har jag iaf fått jobb på O'learys som öppnar på karl johans gate om en vecka. Fast jobb heltid. Det var väl inte så svårt. Så nu ska jag bara bli sportintresserad och lära mig att bära fyra tallrikar tills på torsdag, så är jag i hamn. GÖTT! Börjar med personalfest på lördag, kommer bli kanonkul. Min polare Simon ska också jobba där. Life is gooooooood. It's good.
Idag är jag fri till kl fyra. Sen blir det jobb i stekande sommarsol, och varför inte avsluta kvällen med Fugazi och tisdagsklubben? Jag är på. Lidköpingsbiljetter bokade igen förresten, kommer hem 3 juli på en super-snabb visit.
Ses kanske då, folks!
Haade braaaa /Josefin

"Det blir 24035 kronor, tack."

Igår flummade jag runt på jobbet i strålande solsken och bara hade det gött, astrevliga gäster och bra med dricks. Hur bra som helst. Såg fram emot en skön te-och-scones-kväll med brudarna hemma på fossveien då jag faktiskt skulle sluta så tidigt som kl 18. Trodde jag ja. Men så fick jag frågan om jag ville jobba på ds Louise, en annan restaurang som ligger bredvid den där jag jobbar. Jojo, sa jag innan jag hann tänka o traskade glad iväg till SNOBBRESTAURANGEN NR 1. Herregud. Vita skjortan på, rak i ryggen och NEJ, du kan inte jobba i tygskor.

Klarade mig ändå förvånansvärt bra, fick inte ta några egna beställningar utan hjälpte till att rydda(se, jag börjar bli norsk!) och servera. Sinnessjukt stressig stämning, alla skriker hela tiden, servitörer och kökspersonal är stört otrevliga mot varann och killen jag jobbade med var mansgris som fan och daskade mig på röven en gång i kvarten ungefär. Mysigt.
Vid mina bord satt två sällskap på 15 pers, ett gäng kineser och ett gäng snobbar. Kineserna levde upp till sitt rykte och tog kort på varenda liten gaffel på bordet. Snobbarna käkade femrätters och sög i sig vin som tvättsvampar, deras nota landade tillslut på 24000 spänn. HELT sjukt. Spenderade sista timmen med att putsa 700 vinglas snor-noga och klockan tolv kom jag äntligen därifrån. Döende trött. Köpte kebab för drickspengarna och hann precis med sista trikken. Lycka.
Idag är det storm och regn = FRI, fick jobba på ds Louise idag igen om jag ville men tackade nej. Nu är det helg.
Pallar inte med fler snobbar nu alltså.
/Josefin

Back on track!

REGN, REGN, REGN, REGN... och jag är ledig. Sjukt soft! Jobbade varken igår eller idag. Så igår tog jag mig i kragen och ringde upp Thomas på gymet, han som ringer o tjatar hela tiden om att jag ska börja träna. Traskade dit för att skriva på papper o grejer och möts av super-gym-hunken, jag smälte ihop till en söndercharmad slajmig hög och hade innan jag visste ordet av skrivit gym-kontrakt.. Så nu jävlar ska här tränas! Börjar på måndag. Om man tränar på morgonen får man gratis frukost där - NAJS! Två månader för 199 spänn. Värsta bra dealen ju.
På tal om gratis, idag är det grill-mästerskap i grunerlökka där vi bor, vilket innebär gratis käk! Det funkar som så att man har ett grill-lag, som kan ställa upp i en massa olika grenar typ hamburgare, grillkorv, revbensspjäll, kyckling m.m. Man grillar maten och sen bjussar man folk som går förbi, som får ge ett omdöme om hur maten smakar. Så vi har ilat runt och tjyv-ätit kött hela dagen, jag är lycklig. Och mätt. Norrmän är ju för roliga.
Emelie är här och hälsar på, skitkul! Och så har Kristin kommit, hon ska bo här en månad. Det blir bara bättre och bättre. Har hört att det ska bli asbra väder hela nästa vecka, så jag taggar inför solande på taket, glass på aker brygga och mycket jobb. Mycket dricks. Nu fan kör vi. För min första lön på tisdag, jobbade ju hela tre dagar i maj så jag ska ut o kasta pengar! Kanske köper en mjukglass och en cola på restaurangen där jag jobbar. 90 respektive 48 spänn. Ingen big deal! Som hittat! Avslutar med en fatöl för 72 spänn så är pengarna slut sen.
Hepp hepp nu ska jag sluta svamla,
ha de!
/Josefin

Uppdatering people!

Haaa då har jag la bott i Oslo typ två och en halv vecka. Har jobbat lör-ons, så blev närmare överlycklig när jag fick vara ledig idag!! Blir jäkligt långa dagar på jobbet, börjar typ två och slutar inte förrän sent. Jobbet är skitkul, har redan fått blommor av chefen och skrapat ihop 750 norska i dricks på typ fem timmar så ja, jag är nöjd. Det går bra nu. Min tanke är att åka till Lidköping på måndag och hem igen på torsdag kväll, tror jag har fått ledigt... måste kolla det. Oj oj, nu fick jag bråttom, ska iväg o träffa en från jobbet. AS-SKÖNA folk jag jobbar med, glömde jag skriva. Nä så att allt är bra med mig, var mest bara det jag ville säga.
Ha det gött
/Josefin

RSS 2.0