MER JUL!?

Sjukt målmedveten begav jag mig på måndag morgon in till stan för livsnödvändig sistaminutenshopping. Icke. Helt olikt mig och mina vänner så fastnade vi på ett fik i flera flera timmar, ja hela dagen närmare bestämt.. Förstår inte hur det kunde komma sig? Vi som ALDRIG fikar. Det var väl dags nu då, liksom.
Snortrevligt att träffa grabbarna igen så jag sörjer inte min förlorade shopping-dag ett dugg. Gör aldrig idag det du kan skjuta upp till morgondagen, liksom.

Efter att ha köpt snus för första gången i mitt liv ("eh, jag vill ha en sån där.. grön liten ask? vaddå normal? KLART JAG VILL HA EN NORMAL?! eller va?") skulle jag och Maria åka buss. Det gick precis lika bra som det brukar göra när vi är i farten. Gratis bussfärd till Råda. Yes. Där ensemblerep med saffransgifflar=KUL! Så jääääääkla sjukt mycket bättre än när vi ska försöka oss på att sjunga på skolan. Inga notblinda retards inom femtio meters radie.

 

Idag Tisdag har jag tjänat samhället och arbetat flitigt. Hej och hå, upp klockan sex. Tio timmar senare berikade jag mitt liv med ett besök hos farfar Legenden, hos honom osade det katt och ingenting stämde. Personalen vad tomtar och tidningarna ljög. Mer farfar i mitt liv. Ska lätt hälsa på imorgon också. Och så ska jag jobba. Och klä granen. Helst vara med och hugga den också. Och repa med ensemblen. Och köpa sjutton julklappar. Och steka 150 köttbullar. Nemas problemas!

 

Förra årets julbilder:

jo, god jul!

/Josefin

 

 

 


El julo lovo!

I'll be hooooooome for christmaaaaaaaas... Hej torget, hej tolsjö, hej pappas julstress(snarare julPANIK), hej knäck och HEJ LIDKÖPING!

Trots att jag bara har vart här i tre dygn har jag hunnit med sådär ofattbart mycket.

I lördagskväll möttes jag på stationen av traditionsenligt familjekrig, vissa ska tydligen "skita i allt" och fira julen alldeles, alldeles ensamma. Mysigt. Julen är gemenskapens tid. Väl framme i Lidköping såg jag fram emot avslappning, kanske lite yoga, vanilj-doftande ljus och lugnt och sansat samtalande med min goda väninna Frida. Jag fick istället huvudvärk, västgötska i onormala mängder och insane-party i Fridas annex. Loco.

På grund av dålig hälsa ställde jag in söndagsmötet med tomten i Järpås-skogen och begav mig istället hem med gamle far som berättade om nya bildelar han hade köpt. Tog en välbehövlig vinterpromenad i vacker Tolsjö-natur genom snön och hem till en av mina favoriter - farmor Evy. Ett okänt antal kaffekoppar och upphängda julgardiner senare for släkten till kyrkan för att spana in syrrans julkonsert. Vi var alla oerhört nöjda över att prästen valde att använda ordet frimodighet i kyrkan, då lös vi upp som små solstrålar och pekade entusiastiskt på varandra. Kvällens höjdpunkt.

Än sålänge helt okej att vara hemma,
/Josefin

Andra advent - snart jullov.

Usch, tiden går så snabbt nuförtiden, jag hinner knappt med att tänka.
Idag drog den nya veckan igång, och nu är det bannemig mycket att göra. Femtioelva luciatexter om staffan och herodes och stilla nätter ska pluggas in, jularrangemang till teori-elitgruppen ska komponeras, pepparkakshus ska byggas och låtar ska spelas in. WORD!
Jag trivs precis lika bra som vanligt här i lilla fula Hemse, dock har det börjat rycka allt oftare i fira-jul-hemma-nerven. Allt är liksom inte som det ska vara här. Till exempel så äter man SEMLOR på jul -  eeeeh retards? Och ja Anna, här lyser det i varje fönster! Till och med i mitt. Jag har med mig en julstjärna hemifrån, väldigt julmysigt.

Nu ska jag återgå till mitt seriösa skolarbetande, snart snaart är det jullov. Det gäller att hålla lågan uppe nu i slutspurten. Ses snart, jag längtar faktiskt litegrann.

Go'natt,
/Josefin Disciplin

Musik musik musik!

Musikcafé ikväll-jag är supertaggad. Ikväll har vi jazztema och jag och mitt svängiga kompband ska köra don't get around much anymore. SÅ SJUKT KUL! Jag vill bara sjunga den igen och igen och igen, fastän vi har repat den typ 37 gånger.
Hinner egentligen inte skriva så mycket mer, körrepet börjar om tio minuter, men här får ni lite örongodis att roa er med!
Jag lyssnar på:
Tallest man on earth - honey won't you let me in
Tom Malmquist - the tyranny of heaviness
16 Horsepower - black soul choir
Pedro Guerra - De menos (och tänker på barcelona)
Diana Kralls julskiva - LÄTT bästa julplattan!
Monsters of folk - Ahead of the curve
Bon Iver - the Wolves (Act I and II)
Chilla-lyssna-njut.
På återskrivande,
Josefin

RSS 2.0